Sürekli Eğitimle Hep Daha İyisine

IMG_4247.JPG
IMG_4257.JPG
IMG_4265.JPG

Diyarbakır Gazi Yaşargil Araştırma Hastanesinde Sağlık Alanındaki Eğitimler hız kesmeden devam ediyor. Kısa bir süre önce başlayan sertifikalı eğitimlerden, artık mezun 247 sağlıkçı var.

3 farklı sağlık alanında verilen eğitime Türkiye’nin çeşitli illerinde yüzlerce sağlık çalışanı katıldı. Sağlıkçılar eğitimini tamamladıktan sonra kendi illerindeki hastanelerde görev yapacaklar.

Konuyla ilgili konuşan Eğitim Sorumlusu Medeni Akbalık; Yoğun Bakım Hemşireliği, Acil Bakım Hemşireliği, Ameliyathane Hemşireliği sertifikalı eğitim programlarını yürüterek ilimizin değil bölgemizin eğitim ihtiyacına cevap vermektedir, diye konuştu. Akbalık; “2016 yılı itibari ile ilimiz ve il dışından gelen 247 kişi sertifikalandırılmıştır. Devam etmekte olan 2017 yılı 2.Dönem Acil Bakım Hemşireliği ve Ameliyathane Hemşireliği sertifikalı eğitim programlarından ekim ayı içerisinde 45 kursiyerimiz mezun olacaktır. Hastanemiz Palyatif Bakım Hemşireliği, Enfeksiyon Kontrol Hemşireliği ve Evde Bakim Hemşireliği sertifikalı eğitim programlarını yürütmek adına başvuruda bulunmuş olup yetkilendirilme aşamasındadır.” dedi

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Diyarbakır Gazi Yaşargil  Eğitim ve Araştırma Hastane Yöneticisi Uzm.Dr. Muhammet Asena; “İlerleyen bilim ve teknoloji ile birlikte sürekli gelişim ve değişim içerisindeyiz. Sağlık hizmetleri bundan nasibini almış olmakla birlikte daha kaliteli ve güvenli bir sağlık hizmeti arayışına girmiştir.  Sağlık alanında çağdaş bilgi ve güvenli sağlık hizmeti vermek adına nitelikli sağlık personeli yetiştirmekte  refarans olan  hastanemiz, mezuniyet  sonrası sürekli eğitim sloganıyla sertifikalı eğitim programlarını yürümektedir.  İl dışından gelen yüzlerce sağlık çalışanını kısa bir süre önce faaliyete giren ve sadece eğitim salonlarının bulunduğu modern merkezimizde ağırlayıp, yine hastanemizin ana kampüs ve ek binalarında pratik yapma imkanını sağlıyoruz.  Bölge hastanesi olmanın bilinciyle kendini sürekli geliştiren çalışanlarımızın edindiği bilgi ve tecrübeyi;  diğer sağlık çalışanlarıyla paylaşmaları bizim için haklı bir gurur” dedi.