Hastalar Hastanemizde Evinden Alınıp Tedavisi Bitikten Sonra Tekrar Evine Bırakılıyor

Güncelleme Tarihi: 11/09/2017

engelli aracı haberi muhammet bey.JPG

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim Araştırma Hastanemizde kısa süre önce başlatılan proje kapsamında hastalar evlerinden alınıp, tedavisi bittikten sonra tekrardan evine bırakılıyor.  Şimdiye kadar 192 hastanın sürekli yararlandığı hizmetten hastalar oldukça memnun.

Bu hizmetten evde bakım ve engelli hastalarının yanısıra fizik tedavi hastaları da yararlanabiliyor. Bu hizmetten yararlanmak ise bir telefon kadar uzakta. Hasta durumunu 0412 258 00 70 numaralı telefona bildirip evin adresini verdikten sonra araç hastayı almak için evine geliyor. Hastanın hastanede tedavi süreci bittikten sonra yine aynı numarayı arayıp evine gidebiliyor.

Tamamen engelli hastalar düşünülerek dizayn edildi

Konuyla ilgili konuşan Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve araştırma Hastaneleri Yöneticimiz Uzm.Dr. Muhammet Asena; Dezavantajlı hastalarımızı düşünerek başlattığımız bu uygulamadan şimdiye kadar 192 hastamız yararlandı. Hizmet veren aracımız,  tamamen engelli hastalar düşünülerek dizayn edildi. Fizik tedavi hastalarımızı da bu kapsama almamız bize başvuruları kısa sürede daha da arttırdı. Sağlık Bakanlığımız özelikle dezavantajlı hastalarımızı oldukça önemsiyor. Bizler Bakanlığımızın da desteğiyle bu örnek projeyi başlattık. Şimdiye kadar hizmetten yararlanan vatandaşlarımızın geri dönüşü bizleri oldukça motive ediyor. Bu konuda bizlerde bu projeyi geliştirmek adına bir birim kurduk. Hastalarımızın koordinasyonunu  bu birim aracılığıyla takip ediyoruz.

Hastanenin bu hizmetinden yararlanan H. Akkuş ise Araştırma Hastanesinde Fizik tedavi hizmeti görüyorum. Her gün hastaneye gidip gelmem gerekiyor.  Yürümekte zorluk çekiyorum.  Hastanenin bu şekilde bir uygulaması olduğunu duyduk, hastaneyi aradık evimizin önüne daha önce görmediğim bir şekilde bir araç geldi. Arka taraftan tekerlekli sandalyeyle birlikte bir mekanizma sayesinde rahatça bindim. Bizim için bunun ne kadar önemli olduğunu  anlayamayabilirsiniz.  Bu hizmetten çok memnunuz, inşallah proje süreklilik kazanır ve bizlerde uzun yıllar bu hizmetten yararlanmaya devam ederiz.